Jumbo-Visma vaag over afstappen Dylan van Baarle in Tirreno: 'A physical struggle'

Dylan van Baarle stapte af in de Tirreno, maar wat is er nu precies met hem aan de hand? De ploeg is niet erg duidelijk (de emoji begrijpen we al helemaal niet..)

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 6

Dylan van Baarle kende een fantastsich begin bij zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma. De van INEOS Grenadiers overgekomen Voorburger kwam van de vulkaan op Tenerife en sloeg direct toe in zijn eerste koers. Op indrukwekkende wijze won hij Omloop Het Nieuwsblad na een lange solo.

In de Tirreno reed hij vooral in dienst van de ploeg (en om het verdere klassieke voorjaar voor te bereiden). Maar gisteren moest hij in de op een na laatste etappe opgeven. Wat er precies met Van Baarle aan de hand is blijft vaag.

Normaal gesproken is Jumbo-Visma altijd wel open over eigenlijk alles, maar de tweet over het afstappen van Van Baarle en het gebrek aan verdere updates is toch een beetje vaag. In een korte tweet met foto schrijft de ploeg dat hij de koers heeft verlaten vanwege 'a physical struggle', met daarbij een emoji van een klavertje vier (?)

Normaal gesproken uploadt Van Baarle ook al zijn ritten (trainingen en wedstrijden) op Strava, maar de rit waarin hij afstapte ontbreekt voorlopig nog op zijn feed.

Van Baarle stond al niet gepland voor Milaan-Sanremo. Hij zal voor het eerst weer in koers komen op vrijdag 24 maart, in de E3 Saxo Bank Classic. Op woensdag 29 rijdt hij als alles goed is Dwars Door Vlaanderen, de koers die hij in 2021 won. Daarna staat hij op de rol voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Hij knoopt de Amstel Gold Race er ook nog aan vast.

Nieuws
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023