Thomas De Gendt biedt excuses aan voor veroorzaken valpartij: 'Heb zelf momenteel overal pijn'

Thomas De Gendt gaf op in Parijs-Nice na een zware valpartij, die hij zelf veroorzaakte. Hij bood zijn excuses ervoor aan.

Paris-Nice 2023 stage 5

Naast De Gendt gingen ook Alexander Kristoff, Julien Bernard en Mattias Skjelmose Jensen tegen de vlakte. De Gendt en ook Skjelmose - die als kopman van Trek-Segafredo werd uitgespeeld - moesten de strijd staken. De Gendt bood na afloop zijn excuses aan op Twitter. "Ik raakte het achterwiel van Luis Léon Sánchez en ging daarna hard tegen de grond."

Hij richtte zich ook nog tegen zijn collega's die vielen. "Het spijt me voor de coureurs die ik in mijn val meesleurde. Het was mijn fout. Ik wacht nu op een onderzoek door de dokter en verdere updates volgen later."

Veel pijn

De Gendt ging tegen Belga uitgebreider in op de valpartij. "Ik vind het zonde voor Skjelmose, want hij raakte door mij betrokken in die val. Ik kan me niet herinneren dat ik een klassementsrenner op die manier deed crashen. Ik heb zelfs hard moeten nadenken wanneer ik de laatste keer ten val kwam. Dat moet eind 2018 zijn geweest in een van de Italiaanse semiklassiekers, waarbij we met een stuk of zeventig tegen de grond lagen."

In Gent zal de renner van Lotto-Dstny verschillende onderzoeken ondergaan. "Momenteel heb ik overal pijn. De wedstrijddokter sloot direct een breuk van het sleutelbeen uit, maar zei wel dat de ligamenten geraakt konden zijn. In mijn val reed ook nog Skjelmose over mijn rechterbeen en dat doet ook behoorlijk pijn. Ik denk dat de rest van mijn programma niet in gevaar komt. Dankzij ploegdokter Milan Holvoet checken ze zondag al of het een barstje of kneuzingen zijn."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023