Vingegaard was niet op zijn best in Parijs-Nice: 'Privézaken hebben hem wat achteruit geworpen'

Parijs-Nice moest een duel worden tussen Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar, maar die laatste bleek een stuk sterker dan de Deen.

Paris-Nice 2023 stage 8

Pogacar won drie etappes en zegevierde op een glansrijke manier in het eindklassement. Vingegaard finishte de Franse rittenkoers uiteindelijk als derde. Minder goed dan verwacht voor de kopman van Jumbo-Visma, erkent ook sportief directeur Merijn Zeeman. En dat terwijl Vingegaard een hele goede winter achter de rug heeft.

In gesprek met radioprogramma Langs de Lijn gaat Zeeman iets dieper in op de prestatie van Vingegaard. "Jonas heeft nog nooit een WorldTour-wedstrijd van een week gewonnen. Dat was een doel na het winnen van de Tour. We waren de hele winter optimistisch dat we meer partij zouden kunnen bieden, maar na de hoogtestage op Tenerife heeft hij wat zaken op privégebied gehad, waardoor hij achteruit is geworpen en hij niet op zijn allerbest was afgelopen week."

Primoz Roglic

Een geldig excuus, maar Zeeman voegt eraan toe dat het ook in topvorm moeilijk was geworden tegen Pogacar. De strijd was een eerste showdown richting de Tour de France, waarin Vingegaard het normaal zonder Roglic moet opnemen tegen de beste renner van het moment. Ploegmaat Roglic won afgelopen week Tirreno-Adriatico, terwijl hij lange tijd buitenspel stond na een schouderoperatie.

Is de dubbel Giro-Tour voor Roglic een optie bij Jumbo-Visma? "De Giro is voor ons een heel bijzondere wedstrijd", vervolgt Zeeman. "We hebben nu én de Tour én de Vuelta gewonnen, maar de Giro nog nooit. Dus dat is een heel belangrijk doel. En later komt dan de Tour waar Jonas zich op gaat focussen. En nog een aantal, zoals Wout van Aert. Maar normaalgesproken rijdt Roglic geen Tour."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023