HomeMagazineInterview | Kobe Goossens: 'Onze ploeg is een beetje als het Jumbo-Visma...

Interview | Kobe Goossens: ‘Onze ploeg is een beetje als het Jumbo-Visma van 2016’

Kobe Goossens won twee koersen op Mallorca en ook in Parijs-Nice liet hij zich opmerken met een dertiende plek in het eindklassement.

Niet in de laatste plaats komt dat door de goede structuur bij Intermarché-Circus-Wanty, vertelde de Belgische klimmer in de seizoensgids van Wieler Revue. Vanaf de eerste dag is hij op zijn plek bij de ploeg. “Ruim een jaar geleden zeiden veel mensen dat ik een stap terug zou zetten met mijn transfer van Lotto Soudal naar Intermarché-Circus-Wanty, maar vanaf het eerste gesprek met Aike Visbeek was ik overtuigd.”

Goossens raakte onder de indruk van de omstandigheden die performance manager Visbeek heeft uitgerold bij Intermarché-Circus-Wanty. “Er waren heus nog gebreken bij de ploeg, maar die werden wél benoemd en er wordt keihard aan gewerkt. Intermarché-Circus-Wanty heeft veel geïnvesteerd in de omkadering en structuur. Het was zaak om die dingen eerst op orde te krijgen.”

Daarna zijn de renners erbij gezocht. Net als Jumbo-Visma in het verleden deed. “Het is een beetje als het Jumbo-Visma van 2016, ja. We hebben nog steeds een van de kleinste budgetten van de WorldTour, maar de manier van werken is professioneler ten opzichte van wat ik eerder heb meegemaakt.”

Rechtdoorzee

Waar Goossens zich vooral goed bij voelt is de duidelijkheid bij Intermarché-Circus-Wanty. In november kennen de renners hun programma en weten ze waar ze voor eigen rekening mogen rijden. “Met onder anderen Kurt Van de Wouwer, Nikolas Maes en Maxime Monfort is het niveau bij Lotto-Dstny óók omhooggegaan, maar het is een groot verschil met hoe er gewerkt werd toen ik er nog reed.”

Het is een meer Nederlandse stijl ook dan hij gewend was. “Aike is rechtdoorzee, terwijl het in België vaker toegeven is om vervolgens iets anders te doen. Ik vind die Nederlandse manier van werken heel fijn. Bij Intermarché-Circus-Wanty is alles op voorhand duidelijk en daardoor worden nooit valse verwachtingen gecreëerd.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...