Hoe rangschik jij de monumenten? Wielerliefhebbers delen hun top 5 (en Milaan-Sanremo komt er bekaaid vanaf..)

De vijf monumenten zijn heilig in het wielrennen. Maar wat is nu de mooiste en wat is de 'stomste'? Wielerliefhebbers geven hun mening.

Paris-Roubaix Elite 2022

Nu zaterdag met de Ronde van Lombardije het laatste monument van het jaar op het programma staat, is het tijd voor wat contemplatie. Het Twitter-account van GCN stelde al veel eerder een interessante vraag. Ze vroegen hun volgers om de vijf monumenten te rangschikken, van best naar slechtst.

Dat levert een mooi beeld op van hoe de meningen zijn over de monumenten. Een bloemlezing van wat reacties lees je hieronder. Daaronder ook nog even de zeker niet onbelangrijke mening van de redactie van Wieler Revue..

En deze stiekemerd heeft Milaan-Sanremo zelfs vervangen door Strade Bianche

En natuurlijk hadden we het hier ter redactie zelf ook even over. Ikzelf vind L-B-L maar een stomme, saaie wedstrijd waarin veel te lang wordt gewacht met koersen. Dat wordt de laatste jaren wel beter, maar toch staat-ie onderaan. Milaan-Sanremo wordt toch wat onderschat. Het laatste halfuur is vaak zinnenprikkelend. Dus mijn lijstje ziet er zo uit:

1. Ronde van Vlaanderen

2. Parijs-Roubaix

3. Milaan-Sanremo

4. Ronde van Lombardije

5. Luik-Bastenaken-Luik

Tekst gaat door onder de advertentie

Onze Vlaamse redacteur Jasper plaatst niet de Ronde van Vlaanderen op één, maar zet ze eigenlijk allemaal op 1. Behalve de Ronde van Lombardije. Niet omdat hij het geen leuke koers vindt, maar omdat die wedstrijd volgens hem de status mist die de andere vier wel hebben. Dat levert deze bijzondere rangschikking op

1. Parijs-Roubaix

1. Ronde van Vlaanderen

1. Luik-Bastenaken-Luik

1. Milaan-Sanremo

5. Ronde van Lombardije

Redacteur Tim heeft geen uitgesproken hekel aan een bepaald monument en vindt ze allemaal hun eigen charme hebben, maar zet ook de Ronde van Lombardije onderaan omdat je in het najaar er niet meer zo naar toeleeft als in deze periode.

1. Parijs-Roubaix

2. Ronde van Vlaanderen

3. Luik-Bastenaken-Luik

4. Milaan-Sanremo

5. Ronde van Lombardije

En dan last but not least onze hoofdredacteur Willem. Die windt er met name wat betreft zijn mening over Milaan-Sanremo geen doekjes om: 'Een strontkoers', zo is hij duidelijk over La Primavera.

1. Parijs-Roubaix

2. Ronde van Vlaanderen

3. Ronde van Lombardije

4. Luik-Bastenaken-Luik

5. Milaan-Sanremo

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022