Vist voetballerij in wielerwereld? 'FC Twente polste Merijn Zeeman voor functie van algemeen directeur'

Merijn Zeeman zou zijn benaderd voor een functie bij FC Twente, maar de sportief directeur van Jumbo-Visma vindt het te vroeg voor een stap.

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Tubantia-journalist Leon ten Voorde vertelt in de podcast De Ballen Verstand dat FC Twente een hengeltje heeft uitgegooid bij Merijn Zeeman. "Maar hij wilde nog niet", vertelt Ten Voorde. "Ik geloof dat hij wel vereerd was, maar het nog iets te vroeg vond."

Het is niet de eerste keer dan de link tussen de voetbalwereld en Zeeman wordt gelegd, want de sportief directeur van Jumbo-Visma ging regelmatig te rade bij mensen uit de voetbalwereld. "Hij heeft veel contact met Erik ten Hag. Ten Hag heeft daar in de keuken gekeken bij Jumbo-Visma en Zeeman andersom ook in de tijd bij voetbal. Dus hij heeft wel wat met voetbal."

Overigens vertelde Aike Visbeek onlangs in De Grote Plaat dat hij vroeger samen met Zeeman urenlang Championship Manager speelde. Een voetbalmanagementspel waarbij je een club op verschillende vlakken - zoals tactiek, transfers, scouting en algemene zaken - moet leiden. De Noord-Hollander voegde eraan toe dat hij ervan overtuigd is dat al die uren achter de computer hen nu van pas komen in de wielerwereld.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023