Tom Dumoulin bij NOS Sport aan de slag als wieleranalist: 'Na mijn pensioen nog veel wielrennen gevolgd'

Komend voorjaar en in de Tour zien we Tom Dumoulin weer schitteren in de wielerwereld, als analist welteverstaan.

Tom Dumoulin (Former Dutch Cyclist)

Tom Dumoulin heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De profrenner van weleer gaat bij NOS Sport aan de slag als analist. "Ik ga analist worden. In de breedste zin van het woord", vertelt Dumoulin in een reactie tegen zijn nieuwe werkgever.

De Giro-winnaar van 2017 zal geregeld aan de finish staan tijdens live-uitzendingen en schuift daarnaast aan bij de Avondetappe. "Ik ga de voorjaarsklassiekers doen, zoals Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. En ik ben een week of twee in de Tour de France."

Dumoulin hing vorig jaar zijn fiets definitief aan de wilgen en kijkt uit naar dit avontuur. "Ik heb er zin in. Na mijn pensioen heb ik nog best veel wielrennen gevolgd. Wat ik opvallend vind, is dat alle ploegen nu een stuk professioneler zijn op het gebied van voeding en training. Alle ploegen zijn nu heel gestructureerd bezig, dat was in het verleden nog wel eens anders."

De Limburger kende een glansrijke carrière. Hij won onder meer de Giro d'Italia, werd tweede in de Tour en schreef het wereldkampioenschap tijdrijden van 2018 op zijn naam. Na zijn afscheid heeft Dumoulin weinig gefietst, maar als het aan hem ligt komt daar heel snel verandering in. "Ik heb de laatste tijd weinig gereden, maar dat komt omdat het slecht weer is geweest. Ik kijk ernaar uit om weer op de fiets te stappen, ik kan niet wachten."

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2022