HomeNieuwsLotte Kopecky boekt emotionele zege voor overleden broer Seppe in Nokere Koerse:...

Lotte Kopecky boekt emotionele zege voor overleden broer Seppe in Nokere Koerse: ‘We reden met z’n tweeën’

Nokere Koerse was door het overlijden van haar broer een emotionele koers voor Lotte Kopecky. Ze won voor Seppe, prachtig!

Lotte Kopecky besloot om na het tragische nieuws van afgelopen weekend – haar broer Seppe overleed plotseling – te starten in Nokere Koerse om de zinnen wat te verzetten. Dat deed de Belgische door volop koers te maken. En ze maakte het ook af met een indrukwekkend nummer.

Ze trok al vroeg ten aanval, maar die eerste vluchtpoging met Anna Henderson van Jumbo-Visma was geen lang leven beschoren. Op zo’n 40 kilometer van de meet werden ze ingelopen. Daarna ontstond er een geanimeerde koers waarin Shirin van Anrooij (seizoensdebuut) en Lonneke Uneken een sterke indruk maakten.

Indrukwekkende Kopecky

Uiteraard zat ook Lorena Wiebes in de groep der favorieten, maar Kopecky had een vrije rol van haar ploeg en dus probeerde ze het op tien kilometer van de streep nog eens op een van de vele kasseienstroken in het parkoers. ze kreeg een Italiaanse van UAE in haar wiel die niet meedraaide vanwege sprintster Bastianelli in de achtergrond.

Ook de al van voren rijden Aude Biannic van Movistar reed niet mee toen de twee haar bijhaalden; zij had sprintster Arlenis Sierra nog in de groep erachter. In die groep probeerde Elisa Balsamo het nog, maar zij viel. Van Anrooij bracht haar nog terug in koers, maar vooraan reed Kopecky op indrukwekkende wijze haar vluchtgenoten los.

Onder luid applaus van het Vlaamse publiek kwam ze alleen op de kasseien van de Nokereberg geëmotioneerd maar zonder zegegebaar over de streep. Lorena Wiebes sprintte daarachter met speels gemak naar de tweede plek.

Na afloop vocht Kopecky tegen de tranen in haar eerste reactie. “De keuze om hier te starten was vorige week al gemaakt. Het waren geen makkelijke dagen. Maar ik wilde sowieso starten en het hoofd niet laten hangen. Het heeft ook geen zin om in een zetel te gaan zitten. Tijdens de solo ging er niet veel door m’n hoofd. Maar met de benen die ik vandaag had… We reden met z’n tweeën.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Meer zoals dit

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...