Pidcock past voor Sanremo: hersenschudding gooit roet in het eten

Tom Pidcock reed de voorbije weken de sterren van de hemel, maar hij doet niet mee aan Milaan-Sanremo. Het eerste monument komt te vroeg na valpartijen in de Tirreno-Adriatico.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 6

Tom Pidcock doet zaterdag niet mee aan Milaan-Sanremo. De Britse alleskunner laat verstek gaan wegens een lichte hersenschudding.

De 23-jarige coureur van INEOS-Grenadiers had het Italiaanse wielermonument rood omcirkeld in zijn agenda, maar hij heeft nog teveel last van zijn valpartijen in de Tirreno-Adriatico. "Dit is een grote teleurstelling. Voor de ploeg, maar natuurlijk  ook voor Tom zelf", vertelt ploegleider Rod Ellingworth op de social media kanalen van de ploeg.

Pidcock kende een geweldige start van het wegseizoen. Zijn goede vorm werd onlangs onderstreept met een zege in Strade Bianche. "In Strade zagen we dat hij heel goed in vorm was, dat wilden we graag doortrekken naar Milaan-Sanremo. Maar de gezondheid van onze renners is de eerste prioriteit. Hij volgt de adviezen van het medische team, we gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij 100% ready is om het klassieke voorjaar op een veilige manier te vervolgen."

Nieuws
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023