Arvid de Kleijn wint Milaan-Turijn: 'Vanochtend wist ik al dat ik deze wedstrijd kon winnen'

Arvid de Kleijn heeft een mooie zege geboekt in de sprintkoers Milaan-Turijn. De Nederlander was Fernando Gaviria en Casper den Uden te snel af.

Milano - Torino 2023

Arvid de Klein wint Milaan-Turijn. De Nederlandse sprinter was de beste in de laatste kilometer na een chaotische slotfase. De andere podiumplaatsen waren voor Fernando Gaviria en landgenoot Casper van Uden.

In 2022 keerde Milaan-Turijn terug naar haar roots, sindsdien is deze roemruchte wedstrijd weer één van de belangrijkste sprinterskoersen in aanloop naar Milaan-Sanremo. Dat het een sprint zou worden, bleek ook uit het wedstrijdverloop. De vierkoppige vluchtersgroep kreeg in het begin veel ruimte, maar werd snel teruggehaald naarmate de finish dichterbij kwam. Het vrijbuiterscollectief werd twaalf kilometer voor de meet ingerekend.

Voorafgaand aan de wedstrijd was 'waakzaamheid' het sleutelwoord. Sommige favorieten spraken over het gevaar van de wind, maar daar kwam in koers niks van terecht. Het werd een man-tegen-man gevecht in de massasprint. Dylan Groenwegen kwam ten val in de laatste vijf kilometer, maar werd net op tijd terug naar voren geloodst. Sprinten om de zege zat er echter niet meer in.

De finale was behoorlijk onoverzichtelijk. Maar Tudor Pro Cycling, de ploeg van De Kleijn, had de zaken het beste voor elkaar. Een sterke lead-out van Michael Zijlaard stond aan de basis van deze zegetocht. Na afloop was de winnaar uitzinnig van vreugde. "Ik voel me fantastisch. De ploeg heeft geweldig werk geleverd, op 300 meter van het einde wist ik dat ik ging winnen. Toen ik vanochtend wakker werd, wist ik dat ik kon winnen. Ik ben heel blij dat dat is uitgekomen", aldus de Kleijn.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023