Pogacar sleutelt aan programma: wél Amstel en E3, geen Waalse Pijl

Mooi nieuws voor de Nederlandse wielerfan: Pogacar doet mee aan de Amstel Gold Race!

Paris-Nice 2023 stage 8

Tadej Pogacar voert andermaal wijzigingen door in zijn voorjaarsprogramma. De tweevoudig Tourwinnaar heeft de E3 Saxo Classic en de Amstel Gold Race toegevoegd aan zijn agenda, maar laat de Waalse Pijl schieten. Meldt Sporza.

De Sloveen baarde begin dit jaar al opzien door zijn seizoen af te trappen in de Jaén Paraiso Interior, een Spaanse semi-klassieker met gravelstroken in het parkoers. Daarna trok hij door richting de Ruta del Sol om vervolgens Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico links te laten liggen ten faveure van Parijs-Nice.

Hoe dan ook: de gemaakte keuzes pakten goed uit. De renner van UAE Team Emirates was veruit de beste. Komende zaterdag doet de veelvraat een gooi naar winst in Milaan-Sanremo.

Na 'La Primavera' wordt de focus verlegd naar het Vlaamse voorjaar. Via de E3 Prijs en Dwars Door Vlaanderen hoopt Pogacar in topvorm aan het vertrek van De Hoogmis te staan. Twee weken na de Ronde van Vlaanderen betwist de Sloveense allrounder het Limburgse heuvellandschap in de Amstel Gold Race. Opvallend genoeg laat hij de Waalse Pijl in de week tussen de Amstel en Luik-Bastenaken-Luik dus voor wat het is.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023