HomeNieuwsDe mannen rondom Mathieu van der Poel: sterrenploeg Alpecin-Deceuninck in Milaan-Sanremo

De mannen rondom Mathieu van der Poel: sterrenploeg Alpecin-Deceuninck in Milaan-Sanremo

Mathieu van der Poel blijft de meest aansprekende naam, maar de ploeg rondom hem is ook indrukwekkend voor Milaan-Sanremo.

Jasper Philipsen

Mathieu van der Poel mag dan dé kopman zijn, maar het is goed mogelijk dat hij zijn kansen in de slotfase van Milaan-Sanremo zal opofferen voor sprinter Jasper Philipsen, die in Tirreno-Adriatico met twee ritzeges liet zien in vorm te zijn. Vorig jaar wist hij het geweld van UAE Team Emirates op de Cipressa echter niet te overleven.

Søren Kragh Andersen

Vorig jaar zat Van der Poel in zijn eentje na de Cipressa en moest hij zelf zijn weg vinden naar de voet van de Poggio. Dat zal dit jaar normaalgesproken anders zijn, want Søren Kragh Andersen moet er zeker bijzitten. Hij deed vorig jaar de beste aanval op de Poggio en liet in de slotetappe van Parijs-Nice zien goed te zijn. Hij werd in de laatste rit dertiende.

Quinten Hermans

Van Quinten Hermans hebben we minder gezien dit seizoen, maar de nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik moet ook in staat zijn om de Cipressa en later de Poggio te overleven. Al moet hij dan wel een vrije rol hebben. Hermans heeft de afgelopen maand niet gekoerst.

Gianni Vermeersch

Gianni Vermeersch heeft dat wel. Hij was er vorig jaar door ziekte niet bij in Milaan-Sanremo en heeft dit jaar de echte topvorm nog niet laten zien, maar ook hij kan een heuveltje overleven. Zal zich volledig wegcijferen in dienst van de kopmannen.

Kristian Sbaragli

Kristian Sbaragli werd in 2021 nog zevende in de Amstel Gold Race, maar de Italiaan zal niet meer worden uitgespeeld als kopman. De rol van Sbaragli zal na de Cipressa hoogstwaarschijnlijk uitgespeeld zijn.

Silvan Dillier

Alpecin-Deceuninck wordt nog weleens beschuldigd om de koers niet in handen te nemen. Bij Jumbo-Visma zullen ze ongetwijfeld gaan controleren met Edoardo Affini. Als Alpecin-Deceuninck iemand erbij zet, dan zal dat Silvan Dillier zijn. De Zwitser kan ook vrij ver komen in een lange koers – hij werd niet voor niets tweede in Parijs-Roubaix 2018 – maar Dillier komt net terug van een blessure.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...