📸 Bizar: Hugo Hofstetter breekt twee(!) keer zijn stuur in GP Denain

Dubbele pech voor de Fransman Hugo Hofstetter. De Fransman brak eerst de linkerkant van zijn stuur. 30 kilometer later brak hij ook de rechterkant.

Elite men Criterium TDU 2023

Het zat Hugo Hofstetter niet mee in de Grand Prix de Denain. De Fransman, in dienst van Arkéa-Samsic, was één van de topfavorieten, maar kreeg in de Noord-Franse kasseikoers twee keer af te rekenen met materiaalpech. Op vijftig kilometer van de aankomst brak de linkerkant van zijn stuur af. Dertig kilometer verder sloeg het noodlot opnieuw toe en brak hij de rechterkant van zijn stuur!

Bij Arkéa rijden ze sinds dit seizoen met fietsen van Bianchi, nadat ze de voorbije drie seizoenen in zee gingen met Canyon. Die nieuwe fietsen zullen toch eens grondig moeten gecontroleerd worden, want Parijs-Roubaix vindt over een maand al een plaats!

Molano wint

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates). De Colombiaan klopte Tim van Dijke en Timo Kielich in een sprint met vier renners. Hij pakt op die manier zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij ook al de snelste was in de vierde etappe van de UAE Tour.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023