HomeNieuwsBakelants over Van der Poel: 'Bijna beschamend hoe vroeg hij loste in...

Bakelants over Van der Poel: ‘Bijna beschamend hoe vroeg hij loste in heuvelritten, maar hij heeft verstoppertje gespeeld’

Jan Bakelants is iemand die rechtdoorzee is. Aankomend weekend maakt hij in Milaan-Sanremo zijn debuut als co-commentator van VTM.

In gesprek met Het Laatste Nieuws blikt Bakelants – tot vorig jaar prof – samen met commentator Michel Wuyts vooruit op het eerste monument van het jaar en gaat hij onder meer in op zijn band met Wout van Aert. Deze week trainden de twee namelijk nog samen. “Maar ik zeg wat ik denk en weet dat Wout die eerlijkheid apprecieert. Mocht hem iets niet zinnen, we zitten zondag op dezelfde vlucht terug, dus dan zal ik het wel mogen horen.”

De ex-prof geeft nog een voorbeeld waarom hij niet zal vervallen in het worden van supporter. “Ik denk ook niet dat ik beticht kan worden van negatief praten over Van der Poel, maar ik stel mij wel vragen bij bepaalde ondernemingen. Mathieu kan nog meer uit zijn carrière halen in een ploeg zoals INEOS of Soudal Quick-Step, waar hij een van de vele toppers is en niet de zonnekoning zoals bij zijn huidige ploeg. Hij heeft een ploeg nodig waar hij onder zijn botten krijgt als hij niet traint wat moet.”

In de Tirreno-Adriatico was Van der Poel niet optimaal, maar Bakelants schrijft hem toch op als een van de topfavorieten. “Ik geloof in Mathieu. Hij heeft verstoppertje gespeeld, net zoals voor het WK veldrijden. Hoe hij de sprints aantrok voor Philipsen, dan ben je in orde. Hoewel hij in de twee heuvelritten bijna beschamend vroeg moest lossen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...