Bakelants over Van der Poel: 'Bijna beschamend hoe vroeg hij loste in heuvelritten, maar hij heeft verstoppertje gespeeld'

Jan Bakelants is iemand die rechtdoorzee is. Aankomend weekend maakt hij in Milaan-Sanremo zijn debuut als co-commentator van VTM.

Strade Bianche men elite 2023

In gesprek met Het Laatste Nieuws blikt Bakelants - tot vorig jaar prof - samen met commentator Michel Wuyts vooruit op het eerste monument van het jaar en gaat hij onder meer in op zijn band met Wout van Aert. Deze week trainden de twee namelijk nog samen. "Maar ik zeg wat ik denk en weet dat Wout die eerlijkheid apprecieert. Mocht hem iets niet zinnen, we zitten zondag op dezelfde vlucht terug, dus dan zal ik het wel mogen horen."

De ex-prof geeft nog een voorbeeld waarom hij niet zal vervallen in het worden van supporter. "Ik denk ook niet dat ik beticht kan worden van negatief praten over Van der Poel, maar ik stel mij wel vragen bij bepaalde ondernemingen. Mathieu kan nog meer uit zijn carrière halen in een ploeg zoals INEOS of Soudal Quick-Step, waar hij een van de vele toppers is en niet de zonnekoning zoals bij zijn huidige ploeg. Hij heeft een ploeg nodig waar hij onder zijn botten krijgt als hij niet traint wat moet."

In de Tirreno-Adriatico was Van der Poel niet optimaal, maar Bakelants schrijft hem toch op als een van de topfavorieten. "Ik geloof in Mathieu. Hij heeft verstoppertje gespeeld, net zoals voor het WK veldrijden. Hoe hij de sprints aantrok voor Philipsen, dan ben je in orde. Hoewel hij in de twee heuvelritten bijna beschamend vroeg moest lossen."

Nieuws
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023