Mathieu van der Poel blikt vooruit: 'Ik denk wel dat Jasper de Poggio kan overleven'

Mathieu van der Poel blikt vooruit op het allereerste wielermonument van 2023 en heeft veel vertrouwen in zijn ploegmakker Jasper Philipsen.

Media day at the Alpecin Deceuninck 2023

Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Julian Alaphilippe en nog een heleboel andere kandidaat-winnaars nemen het zaterdag tijdens La Primavera op tegen topfavoriet Tadej Pogacar. Op de sociale mediakanalen van Alpecin-Deceuninck blikten Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen vooruit.

Tirreno-Adriatico was voor Van der Poel niet echt wat hij gehoopt had. Zijn topvorm heeft hij nog niet te pakken en een etappezege zat er niet in. "Tirreno was heel hard voor mij", begint hij. "Ons doel was om met het team een rit te winnen en daar zijn we met twee sprintzeges voor Jasper mooi in geslaagd."

Een strategie voor zaterdag hebben ze niet echt bij de troepen van Christoph Roodhooft. "Je moet gewoon de benen hebben om de Poggio over te geraken", vertelt Van der Poel, die veel vertrouwen heeft in zijn ploegmakker Jasper Philipsen. "Ik denk wel dat Jasper de Poggio kan overleven. Hij zal misschien niet bij de eerste vijf renners zitten, maar het verleden heeft al meermaals aangetoond dat je niet noodzakelijk bij de eersten moet boven komen om San Remo te winnen."

Het droomscenario van Mathieu van der Poel? "Alleen boven komen op de Poggio en met een solo naar de finish knallen." Voor Philipsen is zo'n solo ondenkbaar. "Voor mij is het ideale scenario een sprint in een grote groep. Mijn twee zeges in Tirreno-Adriatico geven me wel vertrouwen, maar een topklassieker van 300 kilometer is nog wat anders."

"Het is een heel moeilijke wedstrijd. Ik heb hier wel altijd goed gepresteerd. Mijn deelname vorig jaar kwam een beetje onverwacht, maar ik reed uiteindelijk mijn beste resultaat in mijn drie deelnames aan Milaan-San Remo", aldus Mathieu van der Poel.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023