Weersverwachting Milaan-Sanremo: vol wind mee in de finale (en het is een flinke bries)

Gaat de wind invloed hebben op Milaan-Sanremo? Het zou zomaar eens kunnen als we de weersvoorspelling erbij pakken...

Milano-Sanremo 2022

Een parkoersbouwer kan nog zoveel willen en nog zo veel bergen of kasseistroken in z'n route leggen, maar uiteindelijk is moeder natuur altijd de baas. We zagen het recent nog in de Tirreno. Wind tegen op een col en niemand kon/wilde aanvallen. In Milaan-Sanremo hoeven we daar in ieder geval niet bang voor te zijn.

De meest recente weersvoorspelling laat zien dat de wind de aanvallers gunstig gezind is. Dat wil zeggen: in de finale. Het eerste lange deel, van Milaan naar de kustlijn, zullen de renners namelijk wel wind tegen hebben, maar als het echt om de knikkers gaat, blaast-ie in de rug.

En niet zo'n beetje ook, want de meeste weersites geven een kracht 4 Beaufort aan voor Sanremo. Alle amateurfietsers weten dat je dan lekker op stoom komt...

De Finse wielerfanaat Ammattipyöräily zette de verwachtingen eens in een kaartje met daarbij de belangrijke punten in de koers, te weten de Cipressa en de Poggio. Op een klim heb je door de bochten nooit de hele tijd vol wind mee, maar hij staat toch gunstig voor de aanvallers.

(En als de wind nog een beetje meewerkt en wat draait, kunnen we ook het W-woord van stal halen, maar voorlopig durven we de aaier die erachter hoort nog niet te noemen..)

Milaan-Sanremo kun je zaterdag de hele dag volgen. Eurosport 1 is er vanaf de start om 9.50 uur bij en blijft de hele dag in de lucht. Commentator Jeroen Vanbelleghem gaat de hele rit uitzitten, maar Karsten Kroon kiest wijselijk eieren voor z'n geld; hij laat het eerste deel over aan Michael Boogerd, toch ook niet de minste.

Nieuws
  • Photo: POOL Marco Bertorello//SCA/Cor Vos © 2022