HomeNieuwsGerben Thijssen de snelste in Bredene Koksijde Classic: 'Dikke middelvinger naar de...

Gerben Thijssen de snelste in Bredene Koksijde Classic: ‘Dikke middelvinger naar de buitenwereld’

Gerben Thijssen was de snelste in de Bredene Koksijde Classic. Na afloop luchtte de Belg zijn hart.

Gerben Thijssen wint de Bredene Koksijde Classic. De Belg was de snelste na een chaotische massasprint. Pascal Ackermann werd tweede, Sam Welsford mocht ook plaatsnemen op het podium.

Het parkoers van deze eendaagskoers langs de West-Vlaamse kust is op het lijf geschreven van de sprinters. Maar dat nam niet weg dat er een aantal fikse hindernissen verteerd moesten worden onderweg. Halverwege het traject stond de deelnemers een heuvelzone te wachten, met onder meer tweemaal de Kemmelberg.

Deze obstakels zorgde voor de nodige oproer in het peloton. Op de eerste beproeving van de Kemmelberg joeg Brent van Moer het tempo de hoogte in. De Belg kreeg drie mede-aanvallers met zich mee, maar deze speldenprik werd heel snel weer teniet gedaan. De sprintersploegen wilde de boel koste wat kost bijeen houden en jaagden in sneltrein vaart op de vier vroege vluchters.

Valpartij: Campenaerts kermend op de grond

De aanvallers bleken volstrekt kansloos, en dus stevende de twaalfde uitgave van de Bredene Koksijde classic af op een massaspurt. Nadat ‘de Moeren’, een zone waar de wind doorgaans vrij spel heeft, geen problemen meer veroorzaakte.

De grote groep werd op 52 kilometer van het einde nog wel opgeschud door een valpartij, onder meer Tim Merlier lag erbij. De topfavoriet had moeite om terug te keren, technisch malheur en het snoeiharde tempo in het peloton bemoeilijkte dit proces. De topsprinter van Alpecin-Deceuninck kon geen rol van betekenis spelen in de finale.

Campenaerts was ook één van de slachtoffers. De rasaanvaller had veel pijn en bleef een tijdje liggen. Niet veel later stapte hij af.

Finale

In de laatste van in totaal drie lokale lussen van elf kilometer, werd toegewerkt naar de sprint. Het hoge tempo zorgde voor een hectische finale. Wanty-Gobert, de ploeg van Gerben Thijssen, voerde lange tijd het peloton aan. De Belgische sprintkopman beloonde de inspanningen van zijn ploeg met de overwinning. Hij was nipt sneller dan de winnaar van vorig jaar: Pascal Ackermann.

De 24-jarige Vlaming was zeer blij met zijn zege, maar uitte desondanks de nodige frustraties na afloop. “Toen Pascal Ackermann aanging wist ik dat ik er nog wel overheen kon. Ik heb nu eindelijk afgerekend met het gedoe na de GP Monseré. Ditmaal was het verschil wel duidelijk, het is een dikke middelvinger naar het gezeur van buitenaf.”

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...