HomeAchtergrondMathieu van der Poel: 'Mohoric kan goed dalen, maar ja, hij is...

Mathieu van der Poel: ‘Mohoric kan goed dalen, maar ja, hij is wel gek’

Mathieu van der Poel aan het woord over het afdalen van de Poggio. Wat Matej Mohoric doet, zul je hem niet zien doen.

Mathieu van der Poel werkt langzaam naar zijn topvorm toe. Maar die heeft hij naar eigen zeggen nog niet. Nu is die topvorm ook niet nodig om Milaan-Sanremo te winnen, zei hij al eerder. De Poggio opvlammen en vooral ook er snel vanaf rijden volstaat.

Matej Mohoric won de koers vorig jaar in de afdaling. De Sloveen ging dankzij zijn dropper seat post (foefje om het zadel te verlagen tijdens de koers) als een bezetene naar beneden. Zo’n knalafdaling hoeven we van MVDP niet te verwachten, zegt hij in gesprek met het AD.

“Ik vind van mezelf dat ik goed kan dalen, maar ik ga geen onnodige risico’s nemen. Dat heb ik vroeger wel afgeleerd. Mohoric kan voor hetzelfde geld ook in een ziekenwagen San Remo verlaten. Er is een verschil tussen goed dalen en gek zijn. Mohoric kan goed dalen, maar ja, hij is wel gek.”

Verder geeft Van der Poel in het interview aan dat de échte piek gepland is voor de weken van de Ronde van Vlaanderen en Roubaix, maar dat hij Sanremo dus ook zonder die absolute topvorm kan winnen. ‘Dat is iets wat ik bijvoorbeeld in Strade Bianche nooit zou kunnen. Dat zegt genoeg over die wedstrijd.”

Ook vorig jaar kwam Mathieu van der Poel na z’n rugproblemen niet in topvorm naar Sanremo, maar spurtte hij wel naar een derde plek.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...