Zwaar medisch bulletin voor Campenaerts na val, streep door voorjaar

Victor Campenaerts (Lotto-Dstny) kwam tijdens de Bredene Koksijde Classic zwaar ten val en zal dit voorjaar niet meer in actie komen.

Danilith Nokere Koerse 2023 men

Pech voor Victor Campenaerts. De 31-jarige renner van Lotto-Dstny raakte in de Bredene Koksijde Classic, op zo'n 50 kilometer van de finish, betrokken in een zware valpartij. Campenaerts lag op het asfalt te schreeuwen van de pijn en werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Daar bleek dat hij een ruggenwervel heeft gebroken. Hij blijft nog een nacht in het ziekenhuis ter observatie. Hoe lang hij precies buiten strijd zal zijn is nog onduidelijk, maar herstel van een wervelbreuk duurt minimum zes weken.

Zijn voorjaarsambities mag hij dus gaan opbergen. De ex-werelduurrecordhouder stond op de startlijst van de E3 Saxo Classic, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en de Brabantse Pijl.

Ook topfavoriet Tim Merlier raakte in dezelfde valpartij betrokken, maar kon zijn weg wel verder zetten. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty). Hij klopte Pascal Ackerman (UAE Team Emirates) en Sam Walsford (Team DSM) in een massasprint.

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023