HomeAchtergrondLefevere over Alaphilippe: 'Het aura waarmee Tadej Pogacar nu rondrijdt, dat had...

Lefevere over Alaphilippe: ‘Het aura waarmee Tadej Pogacar nu rondrijdt, dat had Julian vroeger ook’

Patrick Lefevere ziet dat de glans er wat af is bij Julian Alaphilippe (hij ziet dat nu terug bij Pogacar). Maar hij gelooft wel in de kansen van de Fransman in Milaan-Sanremo.

Het is voor Soudal-QuickStep tot dusver nog geen fantastisch seizoen. Tuurlijk, Fabio Jakobsen en Tim Merlier wonnen hun sprintjes her en der, maar in de eerste grote klassieke afspraken was de ploeg van Patrick Lefevere nergens.

Voor Milaan-Sanremo denkt de ploegbaas dat Julian Alaphilippe er zal staan. In zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad heeft hij daar wel een bijzonder reden voor. “Hij heeft wat last van de keel, wat bij Julian meestal een goed teken is. De typische pijntjes van de kopman voor een belangrijke koers.”

Buiten die Klazien-uit-Zalk-achtige (ken je haar nog?) beschouwing komt Lefevere ook met een meer inhoudelijke analyse. Als het niet voor vandaag is, dan zal de Fransman er in Vlaanderen zeker staan.

“De kans bestaat dat Julian vandaag nog tekortkomt, maar 300 kilometer afzien tussen Abbiategrasso en Sanremo gaat hem volgens mij veel deugd doen voor de Vlaamse koersen. Zo ging het vroeger ook met Tom Boonen: matig in het openingsweekend, beter in Sanremo, top vanaf Dwars door Vlaanderen, wat toen nog de eerste Vlaamse koers was.”

Pogacar

Toch ziet Lefevere dat de glans er wat af is bij Alaphilippe. Hij ziet niet meer het spelen op de fiets, dat hij tegenwoordig bij Tadej Pogacar ziet.

“Een overwinning zou goed zijn voor het moreel van Julian. Mensen gaan daar soms makkelijk over, maar er is een hele periode geweest waarin hij spelenderwijs koersen won, of het er toch zo kon laten uitzien. Het aura waarmee Tadej Pogacar nu rondrijdt – wie doet mij iets? – dat had Julian vroeger ook.’

Dat Alaphilippe die luxe niet meer heeft, leidt soms tot wat frustratie bij de Fransman, is de analyse van zijn ploegbaas. Er is een nieuwe generatie opgestaan.

“Sindsdien zijn renners als Vingegaard, Van Aert en Van der Poel opgestaan en speelt Julian niet meer in een klasse apart. Soms leidt dat tot frustratie, zoals vorige week zaterdag in Tirreno-Adriatico, toen hij het machtsvertoon van Wout van Aert op de Muro di Costa del Borgo beantwoordde met een wegwerpgebaar.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...