Wout van Aert klaar voor Milaan-Sanremo: 'Tirreno heeft twijfels weggenomen, maar ben niet zo goed als vorig jaar'

Wout van Aert is de kopman van Jumbo-Visma, maar kan vertrouwen op teamgenoten die de Poggio kunnen overleven.

Team training for the UCI WorldTour Milano - Sanremo

Naast Van Aert staan onder anderen Attila Valter, Jan Tratnik en Christophe Laporte namens Jumbo-Visma aan de start. De Belg is desondanks het absolute kopstuk, ook omdat Laporte ziek is geweest na het openingsweekend. Hoe staat Van Aert ervoor? "Ik denk dat ik minder ben dan een jaar geleden. Vorig jaar was ik in het openingsweekend en in Parijs-Nice beter dan dit jaar in Tirreno-Adriatico", vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Het was zaak om zijn niveau te behouden, maar nu hoopt Van Aert afgelopen week nog beter te zijn geworden. "Ik denk dat je toch kort bij je beste niveau moet zijn", vertelt Van Aert over Milaan-Sanremo. "Sanremo is een speciale wedstrijd waarbij alle puzzelstukjes goed moeten vallen. Het is anders dan wedstrijden waar de besten automatisch naar boven komen, het is meer keuzes maken, maar ik heb altijd het gevoel dat je pas de juiste beslissingen neemt al je honderd procent bent."

Aanval

Hoewel het niveau net iets minder is, heeft Van Aert vertrouwen in een goede afloop. "Ik was met twijfels gestart aan de Tirreno - je weet nooit hoe het gaat lopen, zeker niet na dat mankement in mijn voorbereiding - maar dat gevoel is nu weg. Daar ben ik blij mee."

Vorig jaar volgde Van Aert vier demarrages van Tadej Pogacar op de Poggio, maar daar verspeelde hij wel zijn beste pijlen mee. Hoe wordt zijn tactiek dit jaar? Kan hij het zich permitteren niet te reageren? "Dat is moeilijk, ja. Maar soms moet je gokken. Soms denk ik dat ik dat te weinig doe, of dat ik te nerveus koers. Daar leer je dan elke keer uit."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023