HomeNieuwsVan der Poel na fenomenale zege in Milaan-Sanremo: 'Moest naar mijn beste...

Van der Poel na fenomenale zege in Milaan-Sanremo: ‘Moest naar mijn beste niveau toegroeien, en dit was mijn beste niveau, denk ik’

Mathieu van der Poel heeft op fenomenale wijze Milaan-Sanremo op zijn naam geschreven. Hij viel aan op de Poggio en bleef weg.

Op de Poggio ontstond een afscheiding. Vier man zaten vooraan: Van der Poel, Van Aert, Ganna en Pogacar. Net onder de top viel Van der Poel aan. “Ik kan me geen beter scenario voorstellen”, vertelde de kopman van Alpecin-Deceuninck na afloop. “Ik voelde op de Cipressa al dat mijn benen nog fris waren en ik wist dat ik aan het einde van de Poggio wilde aanvallen.”

Het is het derde monument dat hij weet te winnen in zijn loopbaan, nadat hij al twee keer de beste was in de Ronde van Vlaanderen. “Dit was een van de wedstrijden die ik heel graag wilde winnen. De manier waarop ik heb gewonnen, is echt boven verwachting. Hier ben ik heel erg blij mee.”

Hij treedt met zijn overwinning in Italië in de voetsporen van zijn opa Raymond Poulidor, die ook won in Milaan-Sanremo. “Het is niet alleen speciaal omdat hij hier ooit won, maar ook omdat het een monument is. Ik was heel gefocust op deze race sinds ik weer begon met trainen na het WK veldrijden. De Tirreno-Adriatico was niet zo goed als ik verwachtte, maar ik moest naar mijn beste niveau toegroeien. Dit was mijn beste niveau, denk ik.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...