HomeAchtergrondLance Armstrong lyrisch na zege Van der Poel: 'Buitengewone prestatie, the kid...

Lance Armstrong lyrisch na zege Van der Poel: ‘Buitengewone prestatie, the kid is back’

Lance Armstrong is erg onder de indruk van hoe Mathieu van der Poel iedereen knock-out sloeg op de Poggio.

Fans van Mathieu van der Poel hoeven zich geen zorgen meer te maken. Na een tegenvallende Tirreno-Adriatico, liet hij in Milaan-San Remo alle twijfels achter zich. Van der Poel knalde al zijn concurrenten uit het wiel op de Poggio en soleerde zo op de Via Roma naar zijn derde zege in monument.

Ook Lance Armstrong wilde absoluut niets missen van La Primavera en zette zijn wekker om zes uur zodat hij de koers live kon volgen. In zijn podcast The Move noemde hij de knalprestatie van Mathieu van der Poel ‘buitengewoon’.

Wat Armstrong betreft, is het wegseizoen pas nu echt op begonnen. “Niet in het Midden-Oosten of in Parijs-Nice, maar in Milaan-San Remo. Wat Van der Poel klaargespeeld heeft is een buitengewone prestatie. De voorbije weken twijfelden we nog aan zijn vorm, aan de sterkte van zijn team… Die vragen zijn nu plots over. The kid is back.”

Ook de manier waarop hij het deed, vindt Armstrong geweldig. “Wie zich afvraagt wat een coole manier is om een koers te winnen, moet even kijken hoe Van der Poel won in San Remo. Dit is hoe je een wedstrijd wint en zeker een klassieker. Je zag gewoon dat hij in bloedvorm was. Hij kwam als eerste boven op de Cipressa, sloeg daarna samen met een ploegmakker een kloof in de afdaling en leek zich zelfs af te vragen of hij daar al moest aanvallen. Ik zag meteen dat hij in z’n nopjes was.”

Johan Bruyneel, de voormalige ploegleider van Lance Armstrong, is even lyrisch. “Volgens mij heeft hij zich wat verstopt in Tirreno-Adriatico. Die demarrage op 400 meter voor de top van de Poggio was onwaarschijnlijk, niemand had daar een antwoord op. Hij was zo veel sneller dan de rest, je zag meteen dat hij ging winnen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...