HomeAchtergrondMonumentenman Mathieu van der Poel: de indrukwekkende cijfers van zijn 12 starts...

Monumentenman Mathieu van der Poel: de indrukwekkende cijfers van zijn 12 starts tot nu toe

We mogen Mathieu van der Poel na zijn zege in Milaan-Sanremo met recht monumentenman noemen. In twaalf starts maar één keer niet top 10.

Mathieu van der Poel zei gisteren na afloop van zijn schitterende zege in Milaan-Sanremo zelf: ik word steeds beter in pieken. Er staan op de juiste momenten dus. Maar een kijkje in de statistieken leert dat MVDP daar altijd al een koning in is.

Thijs Zonneveld zette in een tweet al zijn optredens in de vijf monumenten op een rijtje. De cijfers zijn ronduit indrukwekkend. Hij is altijd op afspraak.

Vanaf 2019 kwam Van der Poel twaalf keer aan de start in een monument (4x Ronde van Vlaanderen, 4x Milaan-Sanremo, 2x Parijs-Roubaix, 1x Luik-Bastenaken-Luik, 1x Ronde van Lombardije). Daarvan won hij er drie, maar finishte hij ook slechts één keer buiten de top 10 – de Milaan-Sanremo van 2020 in augustus die werd gewonnen door… Wout van Aert.

Hier zie je de tweet waarin al z’n resultaten in de monumenten nog eens op een rijtje staan.

Op 2 april kan Mathieu van der Poel in de Ronde van Vlaanderen z’n vierde monument op z’n naam schrijven (en een hattrick in De Hoogmis realiseren). Maar voor het zover is, rijdt hij komende vrijdag eerst nog de E3 Saxo Bank Classic.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...