Scicon trekt zich terug als brillensponsor bij Astana na dispuut met Cavendish

De brillensponsor bij Astana Qazaqstan trekt zich terug omdat maar liefst 10 renners een bril van concurrent Oakley dragen!

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 7

De renners van Astana zullen voortaan niet meer te zien zijn met fietsbrillen van Scicon. De ploeg van Aleksandr Vinokoerov bevestigde aan CyclingNews dat ze op zoek zijn naar een nieuwe sponsor, nadat de Italiaanse fabrikant van fietsbrillen zich teruggetrokken heeft.

Er waren al langer spanningen tussen Scicon en Astana. Toen het team Mark Cavendish aan boord haalde, wilde de Brit namelijk absoluut zijn persoonlijke sponsor Oakley meenemen. De discussie was ook de reden waarom de officiële aankondiging van Cavendish bij Astana zo lang op zich liet wachten. Er werd uiteindelijk overeengekomen dat Cavendish als enige binnen de ploeg met Oakley mocht rondrijden.

Heel wat andere Astana renners (waaronder Aleksey Lutsenko) hebben nu echter ook de overstap naar Oakley gemaakt, terwijl Fabio Felline dan weer met Alba opties rijdt. Bij Scicon kunnen ze daar uiteraard niet mee lachen en dus beëindigden ze hun sponsoring. Bovendien zouden ze op dit moment juridische stappen aan het ondernemen zijn tegen Astana vanwege contractbreuk.

Achtergrond
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023