🌪🚨 Waaierspektakel verwacht in De Panne! 'We maken ons op voor hevige strijd in De Moeren'

Als het nog kan: neem vanmiddag vrij! In Brugge-De Panne wordt het volgens de kenners een waaierfestijn.

stage 2 of Paris - Nice

De koers werd met alle aanwezige sprinttoppers (Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen, Olav Kooij, Jasper Philipsen, Caleb Ewan en ga zo maar door) als een WK voor sprinters aangekondigd, maar de weergoden lijken anders te beslissen in de Brugge-De Panne Classic vanmiddag.

In West-Vlaanderen is net als in Nederland niet bepaald een lekker lenteweertje. Het regent en het waait flink met een zuidwester van 4 á 5 Beaufort. En met een koers die door de haast mythische Moeren trekt, weet je het dan wel: waaiers!

Twee ploegleiders weten het zeker: dit wordt een waaierkoers. "Er wordt regen en veel wind voorspeld, dus maken we ons op voor een hevige strijd in De Moeren, maar ook op andere stukken op het lokaal circuit kan het scheuren", zegt Nikolaas Maes van Lotto-Dstny tegen Sporza.

Dirk Demol van Israel-Premier Tech is het met hem eens. "Het wordt woensdag zogezegd een festival voor sprinters, maar dat is op papier. Ik verwacht geen massasprint, zeker niet gezien de weersverwachtingen. Ik verwacht dat wij zeer aanvallend gaan rijden, aangezien we geen baat hebben bij een spurt."

Je kijkt de koers vanmiddag vanaf 14.50 uur op Sporza op Één. Eurosport is er op het tweede kanaal bij (op Eurosport 1 is de Ronde van Catalonië te volgen) en uiteraard via de digitale kanalen.

Nieuws
  • foto: Miwa iijima/Cor Vos © 017