Remco Evenepoel zegeviert in derde etappe Ronde van Catalonië: 'Jammer dat ik de jongerentrui droeg'

Remco Evenepoel komt langzaam maar zeker op stoom voor de Giro. Hij won vandaag een lastige bergrit in de Ronde van Catalonië!

Volta Ciclista a Catalunya - stage 3

Remco Evenepoel heeft de derde etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Belg was Primoz Roglic de baas in een spannende eindsprint. De twee kemphanen staan nu op dezelfde tijd in het algemeen klassement.

Na de zware laatste col van gisteren, finishte de etappe van vandaag andermaal bergop. Hoewel de stijgingspercentages nog wel meevielen, konden we ons opmaken voor een hernieuwde strijd tussen de klassementsmannen.

Vanuit de start vertrok er een sterke kopgroep van acht man. Onder meer Richard Carapaz, Guillaume Martin en Jefferson Cepeda kozen vroegtijdig het hazenpad. Maar dankzij berenwerk van Soudal-Quickstep op de beklimmingen in aanloop naar de finale, werden de vluchters tijdig ingerekend.

Tweestrijd op slotklim

Op de Col de la Molina, de slotklim van 12,1 kilometer aan 4%, hield het sterk uitgedunde peloton zich lang rustig. Op 4,5 kilometer van het einde ontbrandde de wedstrijd dankzij een uitval van Evenepoel.

Die inspanning kwam veel renners duur te staan. Alleen Primoz Roglic was in staat om de jonge Belg te volgen. Zo'n dertig achtervolgers kwamen er niet aan te pas en zodoende werd de etappe beslist in een sprint-a-deux. De renner van Quickstep ging van kop af aan en was zijn Sloveense tegenstrever te slim af. Het verschil tussen de twee rivalen bedroeg aan de finish twee seconden. De nummer drie, Giulio Ciccone, volgde dertien tellen later.

Evenepoel baalt van jongerentrui

De winnaar keek na afloop terug op een perfecte etappe. "Dit is te gek. Mijn benen waren geweldig. Ik had veel vertrouwen in de ploeg vandaag, we wilden de koers zo hard mogelijk maken en dat heeft goed uitgepakt. Voor mijn gevoel word ik iedere dag beter, het wordt een spannende strijd in het algemeen klassement. Ik zal alles geven.

Desondanks baalde de regerend wereldkampioen wel van de trui waarin hij de overwinning behaalde. "Het is jammer dat ik ook leider ben in het jongerenklassement, ik had graag mijn regenboogtrui getoond aan de finish."

Na een sprintersrit op donderdag staan er vrijdag en zondag nog twee tests op de planning voor klassementsrenners.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023