Wout van Aert blikt vooruit op E3: 'Op mijn 28e maak ik stilaan deel uit van middenveld'

Op de vooravond van de E3 Saxo Classic heeft Wout van Aert het over de de Ronde, Milaan-San Remo en het feit dat hij een dagje ouder wordt.

Presseconference Jumbo - Visma in Gent 23/03/023

Morgen wordt met de E3 Saxo Bank Classic de 'mini Ronde van Vlaanderen' gereden, traditioneel een uitstekende graadmeter voor Vlaanderens Mooiste. Aan grote namen ontbreekt het alvast niet op de startlijst. Zowel Mathieu van der Poel, Wout van Aert als Tadej Pogacar tekenen present!

Van Aert won de editie van vorig jaar en wil zichzelf graag opvolgen, te meer omdat zijn zegeteller voorlopig nog op 0 staat. Op de persconferentie blikte hij vooruit.

"Ik ben aan het toegroeien naar mijn topvorm", vertelde hij voor de camera van Het Laatste Nieuws. "Ik had een ander voorjaar in gedachten toen ik afgelopen winter de planning maakte. Door de gekende omstandigheden (Van Aert werd ziek op stage en paste voor de Strade Bianche) is dat een beetje anders gelopen en waren de voorbije koersen meer een opstap richting Ronde en Roubaix."

Van Aert zag Mathieu van der Poel op indrukwekkende wijze naar de zege knallen in La Primavera. Op de Poggio kon hij zijn grote rivaal niet volgen, maar hij was na afloop best wel tevreden met zijn derde plaats. "In San Remo was ik wel goed, ik zat bij de beste vier mannen in koers. Dat is voor mij een bevestiging dat ik klaar ben voor de klassiekers die er zitten aan te komen. Het zou mooi zijn om voor de Ronde ook nog eens te kunnen winnen."

Kritiek

Van Aert kreeg de afgelopen maanden een beetje kritiek omdat er wel nog wat ontbreekt op zijn palmares, in het bijzonder de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Van Aert maakt er zich niet druk om. "Dat frustreert mij niet. Ik kan begrijpen dat mensen vragen stellen. Het is alleen vervelend dat ik telkens hetzelfde antwoord moet geven."

Leeftijd

Wout Van Aert is niet meer van de allerjongste, zeker in vergelijking met zijn piepjonge concurrenten zoals Tom Pidcock, Remco Evenepoel en Biniam Girmay. Ook Van Aert beseft dat hij een dagje ouder wordt. "Ik schrik wel eens als ik de leeftijden van mijn jongere collega’s zie. Het daagt me uit dat ik op mijn 28e stilaan deel uitmaak van het ‘middenveld’. Maar hoe dan ook ben ik bezig aan mijn beste jaren", aldus Wout Van Aert.

Achtergrond
  • Photo: Florian Van Eenoo/PNCor Vos © 2023 Wout Poels (NED / Team Bahrain - Victorious)