DSM-duo speelt het slim in Brugge-De Panne en verschalkt Wiebes: Pfeiffer Georgi wint

Geen regen, maar wel heel veel wind en dus werd ook Brugge-De Panne voor vrouwen een heerlijke waaiekerkoers, met een verrassende winnares.

Classic Brugge / De Panne 2023 women

Het was in de Classic Brugge-De Panne niet zulk hondenweer als een dag eerder bij de mannen, maar toch was van een sprinterkoers absoluut geen spraken. De regen was namelijk weggetrokken, maar de wind bleef.

Dat het geen sprinterskoers was, wil niet zeggen dat het geen koers was waarin de snelle vrouwen zich lieten zien. Bij de passage door de welbekende Moeren op 60 kilometer van de streep ontstond er een elitegroepje van tien met veel rappe dames erin: Lorena Wiebes, Elisa Balsamo, Maike van der Duin en Julie De Wilde.

DSM-duo

Wiebes zat wel alleen, terwijl de andere vrouwen allemaal een ploeggenootje meehadden. Na de laatste passage in De Moeren op 10 kilometer van de streep was alleen DSM (Pfeiffer Georgi, Megan Jastrab) nog met twee vertegenwoordigd. Van der Duin moest eraf en Julie De Wilde kwam hard ten val.

Naast het DSM-duo waren Amalie Dideriksen, Elisa Balsamo, Shari Bossuyt en uiteraard Wiebes mee. Met al die snelle vrouwen moest de DSM-delegatie het nog eens proberen en dat eerst Jastrab. Daarop werd nog gereageerd, maar de aanval vlak daarna van Pfeiffer Georgi was de goede.

Daarachter keken ze vooral naar elkaar, dus de pas 22-jarige Britse reed een mooie voorsprong bijeen en kon uitgebreid juichen op de meet. Lorena Wiebes verloor daarna toch ook wel verrassend de sprint voor de tweede plek van Elisa Balsamo.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023