📸 Wat en hoeveel eet en drinkt Mathieu van der Poel tijdens een koers? Je ziet het hier!

Iemand spotte het voedingsschema voor Mathieu van der Poel dat op z'n stuur geplakt is. We nemen je mee in het koersdieet van MVDP tijdens de E3.

E3 Saxo Classic Harelbeke 2023

Wielrenners en hun voeding, er wordt deze dagen veel over gezegd en geschreven. Zo lieten we onlangs nog zien dat ze bij Jumbo-Visma een nieuw wondermiddel (in de vorm van bakpoeder, jawel..) gebruiken. Of Mathieu van der Poel dat ook neemt, weten we niet. Maar we weten wel wat hij tijdens de E3 allemaal opsmikkelt.

Dat komt doordat wielerjournaliste José Been bij de start even de fiets van de winnaar van Milaan-Sanremo inspecteerde en zag dat er een papiertje opzat waar opstaat wat hij op welk moment moet eten en drinken.

Hier zie je de tweet, maar we kunnen ons voorstellen dat het wat moeilijk leesbaar is, dus onder de tweet zullen we het nog even een beetje duiden.

We zien dat hij in de eerste koersuren nog vast voedsel tot zich neemt in de vorm van repen. Om de twintig kilometer eentje en als hij die achter de kiezen heeft, volgt na een kleine honderd kilometer het eerste gelletje.

Daarvan moet hij in het vervolg van de 204 kilometer tellende koers nog zeven zien weg te krijgen. De emoji bij het gelletje in de buurt van de Kwaremont wil zeggen dat het een gelletje met cafeïne is om nog wat scherper te zijn in het laatste koersuur.

De bidons die je ziet, zijn puur de dorstlessers - water met poeder erin waar koolhydraten en mineralen inzitten. Water drinkt hij uiteraard ook, maar dat staat niet aangegeven op het papiertje. Zelfs bij dit weer, waar het water uit de lucht komt en het niet warm is, is het juist belangrijk niet te vergeten water te drinken.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023