Wout van Aert de snelste in sprint met Van der Poel en Pogacar: 'Man tegen man kan ik ook winnen'

Wout van Aert had het onderweg even moeilijk, maar kon vertrouwen op zijn spurt en won de E3 Saxo Classic met een overtuigende sprint.

E3 Saxo Classic Harelbeke 2023

Hij bleef nog even met Mathieu van der Poel wiel aan wiel, maar de Nederlander kraakte uiteindelijk. "Ik denk dat ik in de sprint de sterkste was. We gingen tegelijkertijd aan, maar ik voelde dat ik de bovenhand had. Maar het was nog wel ver. Gelukkig stond de wind in mijn voordeel en het was goed dat ik er niet wéér een korte sprint van gemaakt heb."

Onderweg had de Belg het even moeilijk toen Tadej Pogacar met Mathieu van der Poel in het wiel versnelde. Van Aert kwam op een aantal meter te zitten. "De Oude Kwaremont was een ander verhaal. Ik moest passen op het steile stuk. Dan keken Mathieu en Tadej op het vlakkere gedeelte een beetje naar elkaar. Ik moest daar alles op alles zetten. Boven had ik het ook nog even moeilijk, dat was het moeilijkste stuk om bij te blijven."

Nadien speculeerde Van Aert op zijn sprint. "We wilden de situatie die we nu hadden eigenlijk niet hebben, want we hebben de kracht van onze ploeg niet kunnen benutten. Ik had gelukkig een sterke Nathan Van Hooydonck die alles kon oplossen, maar man tegen man kan ik dus ook winnen."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023