Mathieu van der Poel ondanks tweede plek tevreden: 'Voelde me goed, wilde harde finale voor volgende week'

Mathieu van der Poel moest genoegen nemen met de tweede plek in de E3 Saxo Classic, maar toch was hij tevreden met zijn prestatie.

E3 Saxo Classic Harelbeke 2023

Mathieu van der Poel opende de finale van de E3 Saxo Classic met een vlammende aanval op de Tiegemberg. Vervolgens ging hij nog een keer vol aan op de Stationsberg. De Nederlander had duidelijk goede benen, maar daardoor verspeelde hij ook de nodige energie, vertelde hij na afloop tegen Sporza.

In de spurt moest hij het hoofd buigen voor Wout van Aert. "Ja, ik kan ermee leven. Ik voelde me vrij goed vandaag, maar misschien ben ik iets te gretig geweest. Ik wilde er een lange en harde finale van maken om me klaar te stomen voor volgende week. Dat is in ieder geval wel gelukt, haha."

Sprint

Kon hij iets anders doen tegen Van Aert? "Uiteindelijk was de sprint niet zo heel lang. Op iets meer dan tweehonderd van de meet duurde de sprint, maar het was vol wind mee. Daardoor was het nog een korte sprint. Het beste was er tegen het einde wel vanaf. Maar ja, liever vandaag geklopt worden dan volgende week. Ik voelde me op alle beklimmingen goed. Ik heb een paar keer de forcing gevoerd, maar in de sprint kwam ik te kort. Alleen kan ik niet teleurgesteld zijn."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023