Remco Evenepoel in koers niet blij met Roglic: 'Maar ik ben niet boos, snapte het volledig'

Remco Evenepoel viel andermaal aan in de zesde etappe van de Ronde van Catalonië, maar kon Primoz Roglic uiteindelijk niet lossen.

Volta Ciclista a Catalunya - stage 6

Op zo'n 25 kilometer van het einde demarreerde Remco Evenepoel op het laatste klimmetje van de dag. De enige die meekon was zijn grote concurrent Primoz Roglic, die vervolgens niet mee wilde rijden met Evenepoel. "Het was het plan om aan te vallen op die klim. We wilden eigenlijk vol gaan vanaf de voet, maar dat deed een andere ploeg al. Ik besloot daarom te wachten op de laatste kilometer en wilde net over de top aanvallen", zei hij tegen Cycling Pro Net.

Evenepoel rijdt een tijdlang door met Roglic in zijn wiel en breidt de voorsprong met het gedecimeerde peloton uit naar een halve minuut. "Als Roglic met me werkt, rijden we samen naar de finish. Ik denk alleen dat zijn team besloot om hem niet mee te laten rijden. Dat snap ik volledig, maar het was gewoon jammer dat we zo niet voor de ritzege konden gaan."

Op negen kilometer van de meet hield Evenepoel dan ook zijn benen stil. "Ik zei ook dat ik voor de rit wilde gaan en zelfs al was ik tweede geworden, was ik blij geweest. Maar het is niet dat ik boos ben, dit hoort nu eenmaal bij wielrennen."

Morgen wacht nog een zware dag in en rondom Barcelona. Evenepoel zal Roglic uit het wiel moeten rijden om het eindklassement te winnen. "Het zal zwaar worden. In de lokale ronde is er geen moment rust. Er zal veel aangevallen worden. Het klassement wordt lastig, maar hopelijk werkt Roglic morgen wel mee en kunnen we voor de rit gaan. Het is sowieso mooi om tegen mijn idool te rijden, want ik kijk onwijs tegen Roglic op."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023