🎥 Juan Sebastian Molano wordt door auto aangereden op training en fiets vliegt meters door de lucht

De Argentijn van UAE maakt het relatief goed, maar wat een gek ongeval joh. Zoveelste voorbeeld van niet oplettende automobilist.

Grand Prix de Denain  2023

Juan Sebastian Molano dacht zicht gisteren met een trainingsritje in het Vlaamse land nog even klaar te stomen voor Gent-Wevelgem van vandaag, maar dat liep heel anders af voor de Argentijnse ploegmaat van Tadej Pogacar. Een niet oplettende automobilist bezorgt hem de schrik van z'n leven.

Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe Molano nietsvermoedend over de weg rijdt als iemand die afslaat naar een tankstation (denken we) en hem totaal over het hoofd ziet. Wat er met de Argentijn zelf gebeurt is net niet te zien, maar z'n fiets vliegt meters door de lucht.

Molano komt er zelf verrassend goed vanaf als je de aanrijding ziet. Hij mist het verdere Vlaamse voorjaar met een hersenschudding en gebroken teen, maar dat had ook heel anders af kunnen lopen. Bekijk de beelden in de tweet hieronder.

Molano was aan een zeer sterk voorjaar bezig tot dusver. De Argentijn won een rit in de UAE Tour, waar hij Olav Kooij te snel af was, en was na een zware koers de sterkste in de GP Denain. Ook in de verregende waaiereditie van Classic Brugge-De Panne reed hij sterk.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023