Marlen Reusser imponeert in vrouwenkoers Gent-Wevelgem: wint met twee minuten voorsprong

Marlen Reusser was vandaag veruit de beste vrouw in Gent-Wevelgem. De Zwitsere won met een straatlengte voorsprong. Megan Jastreb en Maike van der Duin namen eveneens plaats op het podium.

Gent-Wevelgem in Flanders Fields 2023 women

De vrouwenkoers van Gent-Wevelgem werd gekenmerkt door veel hectische momenten. De wedstrijd ontbrandde al vroeg, maar wegens slechte samenwerking in de voorhoede, sloegen ze nooit echt een gat.

Op 45 kilometer van de meet werd het peloton opgeschud door een grote valpartij. Veel favorieten, waaronder Pfeiffer Giorgi, Martia Bastianelli en Katarzyna Niewiadoma, lagen erbij. Niet veel later koos Marlen Reusser de aanval. De Zwitserse tijdritspecialiste reed weg uit het peloton en had al snel een minuut voorsprong te pakken.

De achtervolgers hesen kort daarna de witte vlag. De renster van SD Worx soleerde onbedreigd naar de overwinning, hoewel ze onderweg nog een verkeerde afslag nam. Daarachter ontvouwde zich nog een interessante strijd voor plek twee.

De weersomstandigheden zorgden voor behoorlijk wat stress in het peloton. Het resulteerde in een valpartij van onder meer Lorena Wiebes en Lotte Kopecky. Beide vrouwen hielden niks aan de val over.

Nadat Reusser met ruim 2 minuten en 20 seconden voorsprong de overwinning vierde, sprintte het peloton om de overige plaatsen op het ereschavot. Megan Jastrab werd tweede, de Nederlandse Maike van der Duin sprintte vlak voor Karlijn Swinkels van Jumbo-Visma naar het derde podiumstekje.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023