Jumbo-Visma speelt met concurrentie: 'We zijn geen NBA All-Star team, we zijn Jumbo-Visma'

Jumbo-Visma domineerde Gent-Wevelgem. Ze staken zo ver boven de rest uit dat Wout van Aert de zege kon gunnen aan Christophe Laporte.

Gent-Wevelgem in Flanders Fields 2023

Op de tweede passage van de Kemmelberg versnelde Van Aert en de enige die met hem meekon was ploegmaat Christophe Laporte. Al op de top was duidelijk dat niemand het ontketende duo nog zou bijhalen. De derde keer Kemmelberg was Van Aert beter dan de Fransman, maar hij wachtte en gunde de overwinning aan zijn teamgenoot.

Achter hen lieten ook Nathan Van Hooydonck en Olav Kooij zich opmerken. Die laatste sprintte nog naar een achtste plek. Van Hooydonck sprak na afloop voor de camera's van VTM vol trots over de teamprestatie in Gent-Wevelgem. "We wilden er vroeg aan beginnen om het de sprintersploegen moeilijk te maken. Het was echt een loodzware koers. Verschrikkelijk, eigenlijk. Ik heb het echt koud gehad vandaag."

NBA

Na Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, E3 Saxo Classic voegt Jumbo-Visma nu ook Gent-Wevelgem toe aan de lijst met zeges in 2023. Aan de reactie van Sep Vanmarcke, die derde werd in Gent-Wevelgem, was duidelijk te zien hoe de verhoudingen liggen. Hij was dolblij met zijn derde plek. Jumbo-Visma staat niet één trapje, maar drie trapjes boven de concurrentie. Zeker als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar niet meedoen, zoals in Gent-Wevelgem het geval was.

Van Hooydonck ziet dat Jumbo-Visma klaar is voor de grootste afspraken: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. "Samen winnen, we tonen het weer. Ik ben enorm fier om deel uit te maken van deze ploeg. We zijn klaar voor volgende week en hebben een van de topfavorieten in ons team, maar er staan nog favorieten naast ons. We hoeven niet de hele koers te dragen. We zijn geen NBA All-Star Team, we zijn Jumbo-Visma!"

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023