Wout van Aert gunt Gent-Wevelgem aan Laporte: 'Ik was misschien de beste in koers, maar alleen had ik het niet gekund'

Wout van Aert was de beste in koers, maar gunde de zege in Gent-Wevelgem aan ploegmaat Christophe Laporte.

Gent-Wevelgem in Flanders Fields 2023

Op de tweede keer Kemmelberg versnelden Van Aert en Laporte. Met nog vijftig kilometer op de teller volgde een koppeltijdrit, waarin het geen moment meer spannend werd. "We waren sterker dan de rest", aldus Van Aert tegen Sporza. "Mensen thuis zien alleen deze koers, maar we zijn een heel jaar samen op pad en als je dan in deze situatie komt, zou het raar aanvoelen om te gaan sprinten."

Na zijn zege in de E3 Saxo Classic was het vandaag voor Laporte. "Ik won daar ook dankzij Christophe. Het voelt gewoon goed aan om het op deze manier te doen. Ik was misschien wel de beste man in koers, maar alleen had ik het niet gekund. Nee, ik ga hier geen spijt van krijgen. In mijn hoofd hebben we deze Gent-Wevelgem samen gewonnen."

Vriend

Van Aert noemt Laporte bovendien een goede vriend. "We komen keigoed overeen. Wat ik onthoud is dat we voor de tweede keer in onze loopbaan een knap nummertje hebben opgevoerd. Vorig jaar was de overwinning mij gegund in de E3, nu is het andersom en dat is alleen maar mooi."

Met dit nummertje van de ploeg zullen komende weken alle ogen gericht zijn op Jumbo-Visma. De concurrentie van vandaag kwam nog niet aan de voeten van de Nederlandse ploeg. Van Aert: "Ik ga met een goede conditie naar de Ronde, al is er sinds vrijdag niet iets veranderd. Ik heb bevestiging van mijn vormpeil, maar de twee die me vrijdag pijn deden, waren er vandaag niet bij."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos Ā© 2023