🎥 Van Aert dolt met bankje dat opnieuw te klein is én laat champagne uit zijn handen glippen

Het bankje na de finish in Gent-Wevelgem was opnieuw te klein en op het podium liet het mis toen Wout van Aert de champagne wilde ontkurken.

Jumbo-Visma liet tijdens Gent-Wevelgem nog maar eens zie wie op dit moment de allerbeste klassieke ploeg uit het peloton is. Wout van Aert trok er op 53 kilometer van de finish, samen met zijn Franse ploegmakker Christophe Laporte, vandoor op de Kemmelberg. De twee maakten er een koppeltijdrit van tot aan de finish in Wevelgem, waarna Van Aert zijn goede vriend de zege gunde.

Na de finish mochten de nummers één, twee en drie (Sep Vanmarcke werd knap derde) plaatsnemen op een bankje, dat net als bij Milaan-San Remo veel te klein was. Deze keer zorgde dat echter niet voor een ongemakkelijke situatie. Integendeel, Van Aert ging eerst op het bankje gaan liggen. Vervolgens namen Van Aert, Laporte en Vanmarcke (met zijn dochter) plaats op de bank en leken ze zich geweldig te amuseren.

Toen de drie gehuldigd werden op het podium liep het even mis toen Van Aert de champagne wilde ontkurken. Hij kreeg de fles maar moeilijk openen. Toen dat uiteindelijke wel lukte liet hij de fles uit zijn handen glippen, waarna de champagne in het rond gespoten werd.

Van Aert bevestigde in Gent-Wevelgem zijn uitstekende vormpeil en favorietenrol voor de Ronde van Vlaanderen. Net als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar start hij woensdag niet meer in Dwars door Vlaanderen. Tom Pidcock zal er wel bij zijn.

Pelotonpraat
  • Photo: Twitter/Eurosport Nederland