Wout van Aert één week voor de Ronde: 'Van der Poel en Pogacar hebben streep voor'

Na Gent-Wevelgem is er geen twijfel meer mogelijk: Wout Van Aert is helemaal klaar om te knallen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix!

Gent-Wevelgem in Flanders Fields 2023

In de E3 Saxo Classic versloeg hij zijn twee grootste rivalen, twee dagen later gunde hij de zege in Gent-Wevelgem aan zijn Franse ploegmakker en goede vriend Christophe Laporte. Als er al twijfels waren over de vorm van Wout van Aert, dan zijn die nu helemaal van de baan. En toch wil hij zich niet tot de favorieten rekenen voor komende zondag.

"Voor mij heeft Gent-Wevelgem niks veranderd voor de Ronde", blikt Van Aert terug in een interview met Het Laatste Nieuws. "Het is een andere koers met een ander parcours en deelnemersveld."

Of hij zichzelf als topfavoriet beschouwd voor de Ronde van Vlaanderen? "Ik heb vrijdag Harelbeke gewonnen, maar iedereen heeft gezien dat ik bergop niet de beste was. Tadej en Mathieu hadden een streepje voor op mij. Gent-Wevelgem heeft daar niets aan veranderd."

Zware Gent-Wevelgem

Van Aert koos Gent-Wevelgem als laatste voorbereidingskoers voor de Ronde, om nog een paar procentjes sterker te worden. Die koers was echter zwaarder dan hij verwacht had. "Ik dacht dat er meer wind zou zijn en dat de koers dus sneller zou openbreken. Dat gebeurde niet en zo kon ik maar moeilijk mijn lichaam warm houden. Tot aan de bergzone had ik het erg koud. Ik ga hier toch iets langer moeten van herstellen dan normaal."

Tot slot wil Van Aert de komende week nog enkele goede trainingen doen. "Donderdag ga ik waarschijnlijk het parcours gaan verkennen. Maar eerst wil ik een warme douche nemen en goed herstellen", aldus Wout Van Aert.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023