Christophe Laporte: 'Wout vroeg of ik wilde winnen'

Christophe Laporte vertelt hoe het ging in de laatste kilometers van Gent-Wevelgem en heeft heel mooie woorden voor Wout van Aert.

Gent-Wevelgem in Flanders Fields 2023

Het was een déja-vu naar een jaar eerder. Toen niet in Gent-Wevelgem, maar in de E3 Saxo Bank Classic. Christophe Laporte en Wout van Aert samen vooruit met een straatlengte voorsprong. In de E3 van 2022 kwamen de orders uit de ploegleidersauto en won Van Aert. Nu ging het anders.

We zagen het duo op tv al uitgebreid met elkaar praten in koers. Laporte deed na de koers uit de doeken wie er wat zei in die laatste kilometers.

"Wout kwam me vragen of ik wilde winnen. Ik ben echt wel blij dat hij me deze zege cadeau gaf. Ik heb echt afgezien in het wiel van Wout. Dat kon je ook zien op tv. Hij was echt sterker. Met een ploegmaat samen winnen geeft niet dezelfde adrenaline als wanneer je alleen wint, maar je kunt er wel veel meer van genieten", zei hij tegen het Nieuwsblad.

Sowieso is hij vol lof over z'n kopman Wout van Aert. "Een vriend, een grote kampioen, op en naast de fiets. Wout is de grote leider voor deze klassiekers. Ik ben zo blij dat ik vorig seizoen na acht jaar Cofidis door Wout de keuze maakte om voor Jumbo-Visma te gaan rijden. Ik heb ook geen spijt dat ik er niet eerder terechtkwam, want om door zo’n team te worden aangeworven moet je een bepaald statuut hebben", zegt Laporte over hoe het hem vergaat bij Jumbo-Visma.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023