Waanzin: Belg fietst 3619,72 kilometer en breekt wereldrecord: 'Zwaarste wat ik ooit deed'

De Belgische avonturier en extreme sporter Matthieu Bonne is een stukje gaan fietsen in de Amerikaanse staat Arizona. Het leverde hem (opnieuw) een wereldrecord op.

Matthieu Bonne is een avonturier uit Bredene die regelmatig zijn fysieke grenzen opzoekt met extreme uitdagingen. Zo werkte hij vorig jaar acht ironmans af op evenveel dagen tijd, zwom hij de Belgische Kust af en nam hij al deel aan Marathon des Sables, de zwaarste ultraloop ter wereld.

Zijn laatste uitdaging was een wel erg ambitieuze. Bonne wilde namelijk het wereldrecord van 3590 kilometer fietsen breken. Dat is hem ook gelukt. Hij fietste zeven dagen lang, 20 uur per dag, aan een gemiddelde snelheid van 30 km/h, goed voor 3619,72 kilometer!

"Het was een heel zwaar avontuur, mentaal het zwaarste dat ik ooit gedaan heb", reageert hij compleet uitgeput aan VRT NWS. "Ook fysiek ben ik echt diep gegaan, maar achteraf gezien was dat het allemaal waard."

"Het slaaptekort is niet te onderschatten. Ik zat 20 uur per dag op de fiets. Dan heb je maar vier uur over om te eten, stretchen en proberen te slapen. Ik heb geen enkele nacht meer dan drie uur geslapen."

Regen

Bonne koos ervoor om zijn huzarenstukje af te werken in de Amerikaanse staat Arizona, vanwege de zachte weersomstandigheden. Dat viel echter wat tegen. "Ik wilde eigenlijk 4000 kilometer fietsen, maar er is te veel mis gelopen tijdens de week. Zo kreeg ik af te rekenen met modderstromen en hevige regenbuien", aldus Mathieu Bonne.

Pelotonpraat
  • Foto: Instagram/Matthieu Bonne