Satirische programma De Ideale Wereld lacht met slotkilometer Gent-Wevelgem

Het Vlaamse satirische programma De Ideale Wereld steekt de draak met het gulle gebaar van Wout Van Aert in Gent-Wevelgem.

Over de bizarre slotkilometer in Gent-Wevelgem, waarbij Wout van Aert de zege weggaf aan zijn Franse ploegmakker en goede vriend Christophe Laporte, is al heel wat inkt gevloeid.De discussie inspireerde het satirische programma De Ideale Wereld om er een hilarisch filmpje over te maken.

Daarbij namen de twee acteurs de rol van Sporza-commentatoren José De Cauwer en Karel Vannieuwkerke over. De 'hoofdcommentator' wilde, net als Wout van Aert, de commentaar in de slotkilometer gunnen aan zijn 'co-commentator'. Uiteindelijk beslisten ze om samen de finish te becommentariëren, net zoals Van Aert en Laporte die aan de finish beiden de handen in de lucht staken. Maar de hoofdcommentator wilde dan wel de commentaar in de slotkilometer van de Ronde van Vlaanderen verzorgen... Bekijk het volledige filmpje hieronder!

De meningen over het het cadeau dat Van Aert aan Laporte gaf, lijken wat verdeeld te zijn. Wielericonen als Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Tom Boonen en Johan Museeuw hadden het zelf nooit gedaan en vrezen dat Van Aert later spijt zal krijgen van zijn gulle daad. Anderen, zoals Fabian Cancellara en Peter Van Petegem loven dan weer het prachtige gebaar van 'kampioen' Wout Van Aert.

Pelotonpraat
  • Foto: Twitter/De Ideale Wereld