Verdwijnt Jumbo uit de wielersport? Supermarktketen heroverweegt sponsoring

Jumbo-Visma is de beste wielerploeg ter wereld, maar de hoofdsponsor zou er sterk over nadenken zich terug te trekken.

La Vuelta ciclista a Espana 22-01

Hangen er donkere wolken boven de wieler- (en -schaats)ploeg van Jumbo-Visma? Het zou zomaar eens kunnen. Het AD meldt namelijk dat hoofdsponsor Jumbo de sportsponsoring zou heroverwegen na 2024. De wielerploeg heeft op dit moment een contract voor onbepaalde tijd met de supermarktketen.

Die deal ging in 2019 in en kende een minimum looptijd van vijf jaar. Dit zou derhalve in kunnen houden dat Jumbo na 2024 de verbintenis met de ploeg van Richard Plugge kan opzeggen. De reden om af te zien van het contract is volgens Jumbo de naamsbekendheid die de afgelopen jaren zodanig is vergroot dat er niet veel meer te winnen valt.

De supermarkt verloor afgelopen jaar haar oprichter Karel van Eerd, die op 84-jarige leeftijd kwam te overlijden. Zoon Frits van Eerd kwam in zwaar weer door een witwasaffaire en moest al zijn functies bij het bedrijf neerleggen. Van de Van Eerds was bekend dat zij groot voorstander waren van de sportsponoring en dus de drijvende kracht erachter waren.

De wielerploeg laat weten het nieuws van nabij te beschouwen en het niet als iets verontrustends te beschouwen. Mogelijk zou Jumbo ook niet helemaal uit de wielersport stappen na 2024, maar als co-sponsor een wat bescheidener rol gaan spelen.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022