Jonge Belgen gezocht! Oefenen voor de Tour bij fantastisch wielerevenement in Nederland

De Jeugdtour is een prachtig evenement in Drenthe, maar tot nu toe hebben zich meer deelnemers uit Hongkong opgegeven dan uit België..

Int. jeugdtour Assen

Het organiseren van wielerwedstrijden in Nederland wordt steeds lastiger, helemaal nu men voornemens is de politiebegeleiding nog verder af te schalen. Maar het goede nieuws is: er zijn nog steeds fantastische evenementen, zoals de Europese Jeugdtour Assen.

In de zomer wordt in Noord-Nederland namelijk al sinds jaar en dag een etappekoers georganiseerd waarin jonge wielrenners en wielrensters Tour de Franceje kunnen spelen. De editie van 2023 vindt plaats van maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus.

Het biedt alles wat een 'grote' ronde moet hebben. In Drenthe krijgen de renners en rensters in de geboortejaren tussen 2005 en 2015 een vijfdaagse voor hun kiezen met een proloog, een langere tijdrit, een kasseienrit (voor de Drentse puristen: een keienrit..) en natuurlijk een heuse bergrit over de buitencategorie Col du Vam - een oude vuilnisbelt.

Maar het enige wat nog ontbreekt voor de koers zich een echte koers kan noemen, zijn... Belgen! Journaliste José Been, die bij de organisatie is betrokken twitterde het schrikbarende bericht dat zich op dit moment meer deelnemers uit Hongkong hebben opgegeven dan uit België.

Hoe leuk dat ook is voor wielernatie Hongkong; dat kan natuurlijk niet. En dus spreken wij bij dezen onze Belgische fanbase even aan. Heb jij een (klein)zoon of -dochter die zot is van de koers? Twijfel niet en doe mee aan de Jeugdtour. Opgeven kan hier.

Wie meedoet aan de Jeugdtour treedt in de voetsporen van een aantal grote namen die ooit als eens oefende voor het echte werk in en om Assen. De lijst met eerdere deelnemers en deelneemsters: Marc Hirschi, Fred Wright, Ethan Hayter, Thomas Gloag, David Dekker, Lorena Wiebes, Shirin van Anrooij, Ceylin del Carmen Alvarado en Maike van der Duin - en dat is alleen nog maar een greep uit de afgelopen zeven jaar.

Pelotonpraat
  • Foto Cor Vos ©2007