Demi Vollering excuseert zich na zege: 'Ik was echt irritant vandaag'

Na haar knappe solozege in Dwars door Vlaanderen excuseerde Demi Vollering zich (met een knipoog) voor haar irritante gedrag tijdens de wedstrijd.

Dwars door Vlaanderen 2023 women

Wat Jumbo-Visma met het mannenpeloton doet, doet SD Worx bij de vrouwen. De Nederlandse succesformatie blijft de zeges maar opstapelen. Na haar veelbesproken zege in de Strade Bianche, mag Demi Vollering nu ook Dwars door Vlaanderen op haar palmares zetten nadat ze iedereen op de Nokereberg uit het wiel knalde. Na afloop excuseerde een stralende Vollering zelfs voor haar 'irritante gedrag'.

"Dit is wel een mooie zege", klonk het na afloop in het flashinterview. "De ploeg was echt weer aan het knallen vandaag. De meiden deden het zo goed door om de beurt aan te vallen, zodat ik kon controleren achterin. Ik kon me de hele tijd sparen. Als ik dan toch mijn moment zag, kon ik er vol voor gaan."

Excuses

Met een knipoog excuseerde ze zich dan ook tegenover haar collega-rensters. "Sorry voor de andere meiden in het peloton, ik ben vast erg irritant geweest. Soms is het wel lastig om zo te koersen, want ik mag de andere meiden ook graag. Dan denk ik altijd: 'Sorry!'. Maar kijk, ons plannetje werkte perfect vandaag. De ploeg deed het zo goed, dat ik het ook moest afwerken."

Bij SD Worx zijn ze dan ook helemaal klaar om zondag in de Ronde van Vlaanderen opnieuw te schitteren. "Flow with the go", aldus Demi Vollering.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023