Jumbo bevestigt: supermarktketen stopt na 2024 als hoofdsponsor van wielerploeg

De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft de geruchten bevestigd: na 2024 stopt ze als hoofdsponsor van Jumbo-Visma.

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Gisteren raakte bekend dat hoofdsponsor Jumbo overweegt om na 2024 te stoppen met de sponsoring van haar wieler- en schaatsteam. Op de dag Christophe Laporte de meest succesvolle wielerploeg ter wereld alweer een zege bezorgde, bevestigt de Nederlandse supermarktketen de geruchten, in een reactie aan NOS. De ploeg van Wout van Aert en Tourwinnaar Jonas Vingegaard mag dus op zoek naar een nieuwe geldschieter.

"Op dit moment kijken we naar onze positionering", vertelt een woordvoerder van Jumbo. "Daarbij kijken we ook of ons sponsorbeleid nog aansluit bij onze visie en ambities én de behoeftes van onze klant."

Het is echter niet zeker dat Jumbo zich helemaal terugtrekt uit de sponsoring, maar het zal hoe dan ook niet meer als hoofdsponsor zijn. "Het is niet aannemelijk dat we op dezelfde voet verder gaan", klinkt het bij de wielerploeg. "We zijn nu samen met Jumbo aan het kijken of we vanaf 2025 een nieuwe dimensie kunnen geven aan de samenwerking. Alle scenario's liggen op tafel."

Witwaszaak

Grote baas Richard Plugge voelde de bui al hangen. "Er is nogal wat gebeurd daar", vertelt hij. Zo overleed in december vorig jaar oprichter Karel van Eerd en trok diens zoon Frits zich terug na zijn betrokkenheid in een witwaszaak.

"Karel was een enorme wieler- en schaatsliefhebber", legt sportmarketeer Bob van Oosterhout uit. "Hij is helaas overleden. En ook die witwaszaak, waarbij Frits van Eerd genoemd wordt, hakt er flink in. Hierdoor is de term sportsponsoring een beetje besmet geraakt binnen het Jumbo-concern."

Geen paniek

Plugge ziet geen reden tot paniek. "We zijn met elkaar, met Jumbo en met Visma, aan het kijken hoe we de toekomst gaan aanvliegen. Maar we kunnen gewoon door, er is geen reden tot paniek. We hebben meer partners dan alleen Jumbo. We hopen dat we dit nog jaren kunnen voortzetten."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023