Kris raakte zwaargewond na incident met moto in E3: 'Kilometer gestapt op zoek naar hulp'

Kris raakte ernstig gewond na een aanrijding met een moto op de Oude Kwaremont en moest zelf op zoek gaan naar medische hulp...

Tijdens de E3 Saxo Classic was er even wat opschudding toen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tadej Pogacar op de Oude Kwaremont opgehouden werden door een vallende motard. Een fotograaf belandde met zijn moto in het publiek nadat hij uitgegleden was op de kasseien. Kris Vancoillie was één van de enthousiaste fans die langs de Kwaremont had postgevat en raakte zwaargewond door de aanrijding.

"Mijn schouder was uit de kom en op twee plaatsen gebroken, ik had een gekneusde rib en mijn oogkas zat helemaal gezwollen", vertelt Kris in Het Nieuwsblad. "Op zich neem ik de motorrijder niets kwalijk, maar achteraf gezien pleegde hij wel vluchtmisdrijf natuurlijk. We moesten hem opsporen aan de hand van camerabeelden om de verzekeringspapieren in orde te kunnen brengen." (Lees verder onder de tweet.)

Hij is echter niet te spreken over het gebrek aan medische hulp. Met de ambulance die het peloton volgde, kon hij niet mee. Een tweede ambulance geraakte de Kwaremont niet op en is dan maar teruggekeerd naar het ziekenhuis in Ronse. "Ik heb met een gebroken schouder één kilometer moeten wandelen naar een hulppost", klinkt het.

Gerechtelijke stappen

Daar kreeg hij alsnog de nodige zorgen toegediend, maar Kris overweegt nu wel gerechtelijke stappen tegen de motard, de hulpdiensten én de organisatie. "Vooral om hen wakker te schudden zodat iedereen in de toekomst zijn verantwoordelijkheid neemt."

Bij de organisatie erkennen ze hun fout. "Later deze week zullen we een gesprek hebben met meneer Vancoillie en we zullen dergelijke incidenten proberen te vermijden in de toekomst."

Achtergrond
  • Foto: Twitter/Cycling Memes