📸 Ironie: Demi Vollering na winst Dwars Door Vlaanderen op het podium met... een paard!

Zo heb je er eentje voor je in de koers, zo sta je er met eentje op het podium...

Dwars door Vlaanderen 2023 women

Demi Vollering soleerde gisteren op fraaie wijze naar haar tweede zege van het seizoen in de semiklassieker Dwars Door Vlaanderen. De eerste zege van Vollering in 2023, in de Strade Bianche, was een veelbesproken. Niet alleen vanwege het sprintje met ploeggenote Lotte Kopecky, maar ook vanwege het paard dat voor haar opdook in de koers.

En paarden blijven voorlopig even met de zeges van Vollering verbonden, want ironie, o ironie: op het podium stond ze er met eentje boven haar hoofd. Geen echte natuurlijk, maar een groot speelgoedpaard. Marijn de Vries was scherp en wijdde er twee tweetjes aan.

Dat ze met daar met een paard stond, was niet omdat iemand van de organisatie er toevallig nog eentje op z'n zolder (of in de gang) had staan. Er is een reden voor: aankomstplaats Waregem staat bekend als een echte paardenstad. Zo is er een groot hippodroom en afficheren ze zichzelf als 'De stad van het paard'.

Demi Vollering zet haar eigen pk's aanstaande zondag in tijdens de Ronde van Vlaanderen. Daarna wachten de Amstel en de Waalse klassiekers, koersen die haar in principe nog beter moeten liggen.

De in Zwitserland woonachtige Zuid-Hollandse maakt dit jaar ook een heel groot doel van de Tour de France Femmes. Zo heeft ze extra getraind op haar tijdritpositie. De Tour de France eindigt de tweede editie dit jaar met een tijdrit.

Pelotonpraat
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023