Pidcock aast op succes in Vlaanderen: 'Als het aankomt op een slijtageslag, doe ik voor niemand onder'

Tom Pidcock is pas net hersteld van een hersenschudding, toch kijkt hij reikhalzend uit naar de Ronde Van Vlaanderen. Hij vreest Van der Poel, Van Aert en Pogacar niet.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 2

Tom Pidcock maakte zondag tijdens Dwars door Vlaanderen zijn rentree in het peloton. De Brit kwam hard ten val in de Tirreno-Adriatico en hield daar een hersenschudding aan over, zodoende moest hij een tijdje toekijken.

Inmiddels is de 23-jarige coureur volledig hersteld en kijkt hij uit naar het eerstvolgende ijkpunt op de kalender. "Het doel is om zondag goed te zijn. Dwars door Vlaanderen was een goede voorbereiding en ik heb veel trainingsarbeid geleverd de voorbije week, ik kijk ontzettend uit naar de Ronde van Vlaanderen", vertelde de INEOS-Grenadiers renner woensdag in een persconferentie.

Na de hersenschudding van Pidcock vreesde men voor het restant van zijn klassieke voorjaar. Maar de allrounder heeft zelf nooit getwijfeld aan deelname in Vlaanderen. "Ik heb al twee keer eerder een hersenschudding gehad, die waren veel erger. Dus ik heb me nooit druk gemaakt. Bij nader inzien was de timing ook wel goed, een paar dagen rust na een heftige Tirreno konden geen kwaad. Uiteindelijk is het niet het einde van de wereld."

Het Britse talent finishte als elfde in Dwars door Vlaanderen, samen met de andere achtervolgers kwam hij vijftien seconden tekort op de solerende Christophe Laporte. Zijn trainer Kurt Bogaerts was naar eigen zeggen 'tevreden' met het resultaat.

Tadej Pogacar, Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn vooraf bestempeld als huizenhoge topfavorieten voor de Vlaamse wielerhoogmis, maar Pidcock hoopt dat hij zich kan mengen in de strijd. "Ik hoop en verwacht van mezelf dat ik net zo goed ben als zij. Het is belangrijk dat ik het gedeelte waar de brute kracht doorslaggevend is overleef. Als het aankomt op een slijtageslag doe ik voor niemand onder."

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023