Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: 'We moeten die Ollanders niet'

Met een Nederlands paspoort kom je morgen niet bij de koers op de Oude Kwaremont. De organisatie gaat controleren.

Tour des Flandres 2022

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude Kwaremont. De koers komt er een paar keer langs en het is er altijd loeidruk. Maar deze editie staan er geen Nederlandse fans achter de dranghekken op de kasseienstrook/helling.

Flanders Classic, de organisator van De Ronde, weert namelijk deze editie toeschouwers met een Nederlands  paspoort. In voorbije jaren zijn er wat problemen geweest tussen Vlaamse en Nederlandse wielerfans en daarom kiezen ze er nu voor geen Nederlanders toe te laten. Iedereen zal bij het betreden van de strook een identiteitsbewijs moeten laten zien.

"We moeten die Ollanders hier niet", zegt Briek Van Den Beerenbongel, veiligheidsmanager op de Oude Kwaremont namens Flanders Classics. "Sinds ze met Mathieu van der Poel en eerder Niki Terpstra zo goed presteren hier, lopen ze met een dikke nek rond. Dat zorgde voor problemen. Bovendien geven ze ook niks uit in de horeca. Boterhammen, drinken, ze nemen alles zelf mee!"

Mathieu van der Poel mag zondag op de fiets de helling wel oprijden. "Voor de coureurs maken we een uitzondering. We gaan ervan uit dat hij zich gedraagt en Wout van Aert gewoon voor laten gaan", verklaart Van Den Beerenbongel.

Nieuws
  • Photo: /Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022